Hoi ik zal me even voorstellen, Ik ben Martine , 27 jaar en wonend in Rotterdam. Wat fijn dat je op mijn website bent, graag neem ik jullie mee op mijn Soulversation zodat jullie mij ook wat beter leren kennen.
Voor mij is het een lange reis geweest en nog steeds om te weten wie ik ben, waar ik voor sta, waar ik van hou en waar ik naar toe wil. Dit omdat ik net als een ieder ander een product ben van de opvoeding van mijn ouders en hun weer van hun ouders en zo jij ook !

Daarom neem ik jullie graag even mee naar mijn jeugd, dit vind ik belangrijk omdat dit mijn fundering/basis is en vandaar uit kan ik mezelf begrijpen en bewust kiezen om dingen anders te doen, en dat kan jij ook.

Als ik kijk naar mijn fundering, dan begint het bij mijn ouders. Mijn ouders hebben vanuit hun bril het beste gedaan om mij op te voeden, maar hebben ook bewust of onbewust niet gekozen om naar zichzelf te kijken. Hierdoor hebben mijn ouders ook niet gezien wat voor kind ik eigenlijk echt was en wat voor behoeftes ik had. Ik kan nu eindelijk erkennen dat ik er niet geheel mocht zijn als kind, waardoor delen van mijn ware aard diep zijn verborgen. Alleen de erkenning dat je te kort bent gekomen is de eerste stap tot heling. Hier wil ik jou ook graag bij helpen.

Als klein kind liep ik vaak op mijn tenen, had ik dagelijks last van angsten en was hoog gevoelig , vaak ziek, kon niet mee komen in de klas en had een soort leeggevoel vanbinnen. Om toch mijn plek in te nemen bedacht ik manieren om dit te compenseren, zo maakte ik altijd grapjes, zorgde voor sfeer, hielp iedereen, luisterde altijd, en nam totaal geen ruimte in. ‘Wat een heerlijke afhankelijke rol’. Deze manieren waar ik het over heb heten ook wel overlevingsstrategieën, deze manier had ik toen nodig om te overleven, maar nu als volwassenen kan ik ze los laten. En zo mag jij jezelf het plezier ook geven om ze te herkennen en los te laten.

Als een soort rode draad in mijn leven was het gevoel van leegte. Ik kon er toen nooit mijn vinger opleggen. Maar nu begrijp ik het maar al te goed. Ik zie het als en huis zonder fundering. Een huis zonder fundering zakt uiteindelijk altijd na een kleine tegenslag of storm in elkaar. Ik wilde altijd heel erg graag dingen doen, maar mijn overtuigingen en ouderlijke stemmen namen vaak de overhand. Ze fluisterden zachtjes tegen mij “jij kan dit niet, jij mag dit niet” Jaren heb ik hier naar geluisterd tot ik besloot ze te herkennen en ze liefdevol te veranderen. Heb jij ook van die stemmetjes die je zachtjes toe fluisteren, kijk er dan eens naar zijn ze echt van jou en wil je ze nog vast houden?

Hieronder wil ik graag een korte schets geven van de dingen die ik heb gedaan om te komen tot waar ik in nu ben:
In 2008 ben ik begonnen met de opleiding Sociaal Pedagogische aan de Hogeschool Rotterdam. Dit was een goede opleiding om mezelf en andere wat beter te leren kennen. Daarnaast heb ik een jaar lang de Coachingscursus gedaan, waardoor ik duidelijk vragen kan formuleren en mensen vanuit hun punt van zijn kon helpen. Na deze opleiding bleef het gevoel van leegte een rol spelen, waarna ik dagelijks angstgedachtes en angstaanvallen kreeg.

Tijd voor zelfontwikkeling, uiteindelijk ben jij zelf de grootste leerschool en de mensen die je spiegelen om je heen. Mijn overlevingsstrategieën stonden geheel aan en wilden er alles aan doen om dit niet te accepteren. Wie wil deze angsten nou hebben niemand toch? Uiteindelijk gaat het lichaam protesteren en word je bijna verplicht om oude pijnen onder ogen te gaan zien. Maar wat als je die oude pijnen niet eens herkend? Ik ging naar de psychologe en wat mij opviel is dat de psychologe vooral gericht was op informatie verstrekken, kleine oefeningen maar ze kwam niet tot de diepe kern, het laten voelen. Kan je wat voelen wat je niet herkend ? En hoe moet je iets integreren zonder te weten wat het is ?
Toen ik genoeg informatie had ging mijn Soulversation verder. Ik wilde mezelf beter leren kennen. Zo ben ik terecht gekomen doormiddel van een goede vriend bij mijn spirituele coach. En zo zie je iedereen komt op een bepaalde tijd in jou leven om jou wat te leren. Wat een cadeau was dit. Deze coach ging niet alleen gesprekken aan, maar gaf mij nieuwe inzichten waardoor ik mezelf begreep, zo koppelde hij het bewuste met gevoel. Hij werkte met mijn lichaam waardoor ik contact met mijn lichaam kreeg. Mijn ogen en hart waren geopend. Ik leerde ruimte in te nemen, een stem te hebben, gevoelens te mogen hebben, macht uit te stralen wanneer nodig, geloof te hebben in mijzelf, liefde te ontvangen maar ook te delen, te manifesteren en mezelf als prioriteit te zien. Ik mocht mijn eigen beste vriend worden. Iets wat ik van huis uit niet heb mee gekregen. Iedereen om mij heen was een spiegel en zorgde voor bewustwording, ik legde niet meer de schuld bij anderen of mijn ouders maar had nu de kracht om het leven in eigen handen te nemen. In een ieder van ons zit een Soulversation, zodat jij bewust kan worden wat jou ziel je wilt vertellen. Alle antwoorden liggen in jezelf. Ik wil je hier graag bij helpen.

Na deze stappen ben ik gericht scholing gaan volgen om mezelf nog beter te leren kennen en jou zo goed mogelijk te begeleiden. Ik ben de Reiki cursus gaan volgen, de Chakra massage cursus, Chinese-voetmassage en een HBO Holistische therapeuten opleiding.

” Feathers appear when angels are near “