Ken jij dat gevoel, dat jij op een punt staat in jouw leven waarin je denkt :” Ik wil verandering , ik wil mijn leven omgooien“:
Je kan moe zijn van de dagelijkse sleur, van de mensen die je om je heen hebt verzameld misschien is het je werk of hoe jij je tijd indeelt. Wat het ook is, je wilt het graag anders. Het enige probleem is dat je nog niet precies weet welke verandering je wilt maken en hoe.
Misschien heb je heel veel interesses of misschien weet je helemaal niet wat je wilt. Misschien leg je heel veel druk op jezelf. :”Zo en zo moet het“: Misschien wil je graag ander werk of een nieuwe opleiding doen, maar heb je de overtuiging dat dit dan het genen moet zijn wat je voor altijd moet doen in je leven. Daarnaast investeer je energie, tijd en geld. Waardoor je de beslissing goed wil overwegen. Het blijft lastig keuzes maken, kies je verstandelijk of kies je wat je hart je ingeeft. Jij ziet zoveel leuke dingen maar wat ga je kiezen, als je geld maar een keer kan uitgeven, je maar op een plek te gelijk kan zijn en energie niet voor het oprapen ligt.
Mijn ervaring is als het nog niet duidelijk is waar je naar toe wilt, wees dan niet te streng voor jezelf maar stel jezelf de volgende vraag. Waar krijg IK op dit moment energie van? Het maakt niet uit of dit iets groots is, iets kleins, materieel of innerlijk werk, doe iets waarvan jij voelt dit vind ik fijn en ik doe dit omdat het mij energie geeft. Heb vertrouwen dat alle stappen die jij zet tot een groter geheel leiden. Al deze stappen moest jij zetten om uiteindelijk bij jou eindpunt te komen. Kijk maar eens terug op je leven, wat heb jij allemaal gedaan en meegemaakt? Alles was nodig om jou voor te bereiden tot wat je uiteindelijk kan worden. Zie niets als verspilling want alles is een spiegel en leert jou iets.
M. Willmes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *